(versie van 2021-07-08)

Algemeen

Om als provincie Limburg een goede dienstverlening te kunnen aanbieden, werken wij o.a. met persoonsgegevens. Aan de hand van deze privacyverklaring willen we je meer uitleg geven bij de manier waarop we omgaan met de persoonsgegevens waarover we beschikken. 

Door gebruik te maken van onze website en/of diensten, erken je dat je deze privacyverklaring zorgvuldig gelezen hebt en dat je hiermee zonder voorbehoud instemt.

Definities

Persoonsgegevens omvatten alle informatie waarmee iemand direct of indirect geïdentificeerd kan worden, zoals naam, voornaam, adres, telefoonnummer, IP-adres, …
Alle informatie die rechtstreeks of door te combineren kan leiden tot de identificatie van een persoon valt onder de noemer “persoonsgegevens”.

Verwerken omvat in de praktijk elk gebruik van persoonsgegevens, zoals het verzamelen, opslaan, wijzigen, raadplegen, verspreiden of wissen ervan.

De verwerkingsverantwoordelijke bepaalt welke persoonsgegevens worden verwerkt, welke middelen daarvoor worden gebruikt en voor welke doeleinden dit gebeurt. 

Verwerkers zijn partijen die in opdracht van de verwerkingsverantwoordelijke persoonsgegevens verwerken. Met elke verwerker sluiten wij een verwerkersovereenkomst af als afsprakenkader.

Bescherming van persoonsgegevens

We vinden het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met jouw persoonsgegevens. We doen dit dan ook in overeenstemming met de Europese privacywetgeving (de Algemene Verordening Gegevensbescherming, afgekort als AVG of GDPR) en de relevante federale en Vlaamse wetgeving.

Wij verwerken enkel de persoonsgegevens die noodzakelijk zijn voor de nagestreefde doeleinden. We waken daarbij over de volledigheid en juistheid van jouw persoonsgegevens.

Wij bewaren jouw persoonsgegevens in principe niet langer dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor deze verzameld werden. Als overheidsinstantie zijn we echter dikwijls wettelijk verplicht om jouw persoonsgegevens langer te bewaren, onder meer op basis van de archiefwetgeving. Het is daarnaast mogelijk dat jouw persoonsgegevens verder worden verwerkt voor wetenschappelijk en historisch onderzoek of statistische doeleinden. Daarbij worden steeds de nodige maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beschermen. Indien identificatie niet vereist is voor de beoogde doeleinden, dan worden aan jouw persoonsgegevens pseudoniemen gegeven of geanonimiseerd.

We nemen daarnaast de nodige veiligheidsmaatregelen om de persoonsgegevens die we verwerken op een passende manier te beveiligen. Jouw persoonsgegevens zijn enkel toegankelijk voor de personen die deze nodig hebben voor de uitvoering van hun taken. Iedereen die betrokken is bij de verwerking van jouw persoonsgegevens, zowel eigen medewerkers als externe partijen, is bovendien wettelijk of contractueel verplicht om hier vertrouwelijk mee om te gaan.

Wanneer wij verwerkers inschakelen dan leggen wij het afsprakenkader over deze verwerking vast in een verwerkingsovereenkomst. Wanneer wij persoonsgegevens (elektronisch) uitwisselen met andere publiekrechtelijke instanties, dan leggen wij het afsprakenkader over deze verwerking vast in een protocol. Dit afsprakenkader heeft onder andere betrekking op de doeleinden en rechtmatigheid van de verwerking en de beveiliging van de persoonsgegevens.

Wie verwerkt je persoonsgegevens?

Het bestuur van de provincie Limburg, Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt met ondernemingsnummer 0207.725.203 verwerkt jouw persoonsgegevens.

Als je algemene vragen hebt over de manier waarop we jouw persoonsgegevens verwerken, kun je contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming (FG) of Data Protection Officer (DPO) van de verwerkingsverantwoordelijke via mail (dpo@limburg.be).

Wanneer verwerken en verzamelen we je persoonsgegevens?

Jouw persoonsgegevens kunnen op verschillende manieren bij ons terechtkomen. Zo kunnen we bijvoorbeeld gegevens rechtstreeks bij je opvragen door middel van een (online) contact- of invulformulier of in documenten die je bij je formulier moet voegen. Een andere mogelijkheid is dat we jouw persoonsgegevens opvragen bij overheidsdiensten die erover beschikken. Hiervoor hebben we machtigingen gekregen. Een overzicht van deze machtigingen kun je terug vinden op onze website.

Waarvoor verwerken we jouw persoonsgegevens?

Wij verzamelen en gebruiken jouw persoonsgegevens alleen als we er een duidelijk en gerechtvaardigd doeleinde voor hebben vastgelegd. De persoonsgegevens die je via deze website verstrekt, verwerken we op basis van de volgende verwerkingsgronden:

CONTACT FORM 7 (Plugin) -> Contact Form DB (Plugin)

Contactformulier
Submit datum/tijd
Naam + voornaam
e-mail
Onderwerp
Bericht
IP-address
Contactformulier Trajectbegeleiding
Submit datum/tijd
Voornaam
Achternaam
e-mail
Telefoon/gsm-nummer
Leeftijd
checkbox ivm werkstatus
Nog aan het studeren | Schoolverlater | Op zoek naar een nieuwe job | Werkloos | Andere
checkbox hoogste diploma/getuigschrift
Master | Bacheclor | ASO | TSO | BSO | Geen diploma
Checkbox FORD bedrijfssluiting
FORD medewerker | Medewerker van een toeleveringsbedrijf van FORD | Medewerker van een toeleveringsbedrijf van FORD
Extra vragen voor de dienst
IP-address
KlachtenformulierInteresseformulier Safetykamp
Submit datum/tijd
Bericht
e-mail
Onderwerp
Naam
IP-address
Submit datum/tijd
Naam + voornaam ouder
Naam + voornaam deelnemer
E-mail
IP-address

EVENEMENTEN (plugin)

Velden die op alle formulieren terugkomen: (verder STANDAARD velden genoemd)

  • Naam + voornaam
  • E-mail
  • Zone/Dienst
  • Adres | Stad | State/County | Land
  • Telefoon | Fax
  • Bedrijf
STANDAARD
Naam + voornaam
E-mail
Zone/Dienst
Adres | Stad | State\County | Postcode | Land
Telefoon | Fax
Bedrijf
IntakeproevenAlumni
Naam + voornaam
E-mail
Telefoon of GSM
Hoogst behaalde diploma/getuigschrift
Opmerking
Adres | Stad | State/County | Postcode | Land
Telefoon
Fax
Bedrijf
Naam + voornaam
E-mail
Zone/Dienst
Adres | Stad | State/County | Land
Telefoon | Fax
Bedrijf
InformatiesessieSanct Ambt
Geboortedatum
Ik heb bovenstaande richtlijnen gelezen en ik ga hiermee akkoord.
Vragen of opmerkingen
STANDAARD-velden
+
Werkgever (adres)
Facturatieadres
Mailadres digitale facturatie
Opmerkingen / Bestelbonnummer
proclamatievooropleiding
STANDAARD-velden
+
Aantal personen extra
Opmerkingen
STANDAARD-velden
+
Rijksregisternummer
Opmerking
ELOinfosessie middenkader
STANDAARD-velden
+
Opmerking
STANDAARD-velden
+
stamnummer
Opmerking
werfsignalisatie
STANDAARD-velden
+
na(a)m(en) deelnemer(s)
naam bedrijf/organisatie
statuut bedrijf/organisatie (bvba, nv, vzw, overheid, …)
ondernemingsnummer
bankrekeningnummer
Prioritair rijdeninfo prioritair rijden
STANDAARD-velden
+
stamnummer (enkel politie)
organisatie/zone
Opmerking
STANDAARD-velden
+
Organisatie/Zone
Opmerking
Bijzondere veldwachterBasis bijzondere veldwachter
STANDAARD-velden
+
Rijksregisternr
Nr legitimatiekaart
Opmerking
STANDAARD-velden
+
Geboorteplaats
Geboortedatum
Aansteller
Facturatieadres
Opmerking
DiefstalpreventieadviseurBurenbemiddeling
STANDAARD-velden
+
Werkgever: Politiezone of stad/gemeente
Stamnummer
Facturatieadres
Opmerking
STANDAARD-velden
+
Lokaal project
Opmerking
StudiedagParkeren
STANDAARD-velden
+
Werkgever/organisatie
Facturatieadres
Eerste workshop (13u-14u30)
Reserveworkshop (13u-14u30)
Tweede workshop (14u40-15u10)
Reserveworkshop (14u40-15u10)
Derde Workshop (15u40-17u)
Reserveworkshop (15u40-17u)
Vegetarisch
Mogelijke allergenen (lunch)
Opmerking
STANDAARD-velden
+
Functie
Facturatieadres
Opmerking
multidisciplinaire studiedagHulp Hondengeleider
STANDAARD-velden
+
Opmerking
STANDAARD-velden
+
Organisatie (brandweerzone/civiele veiligheid)
Taal
Facturatieadres
Opmerking

REACTIES op POSTS (wordpress comments)

  • Naam + voornaam
  • e-mail
  • IP-adress
  • Reactie
  • Datum + uur

Delen we je persoonsgegevens mee aan anderen?

Wij delen jouw gegevens niet mee aan derden, tenzij in de volgende gevallen:

  • het noodzakelijk is voor het bereiken van de eerder vermelde doelstellingen (zie “waarom verwerken wij jouw persoonsgegevens”)
  • je ons hiervoor de toestemming geeft
  • we wettelijk verplicht zijn om dit te doen
  • ze worden opgevraagd in het kader van een gerechtelijk onderzoek.

Als lokale overheid geven we jouw persoonsgegevens soms door aan andere overheden wanneer we hiertoe verplicht zijn. Omgekeerd vragen wij ook jouw persoonsgegevens op bij andere overheidsinstanties, in het bijzonder bij het gebruik van authentieke gegevensbronnen. Deze uitwisseling van gegevens is wettelijk geregeld of mogen we doen op basis van machtigingen of protocollen. Onze machtigingen en protocollen kun je raadplegen op de website van de Vlaamse Toezichtcommissie.

Als we voor het uitvoeren van een taak of voor het opstellen van een dossier een beroep doen op een extern bedrijf (bv. een softwarefirma of gespecialiseerd adviesbureau) dan mogen zij jouw persoonsgegevens alleen verwerken binnen het met hen afgesproken kader en na naleving van de bepalingen van de AVG. Hiervoor hebben we met deze externe bedrijven de noodzakelijke verwerkersovereenkomsten afgesloten.

Wat zijn je rechten?

Overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) heb je het recht om inzage te vragen in jouw eigen persoonsgegevens. Je kunt de persoonsgegevens opvragen, inkijken en zo nodig laten corrigeren. In bepaalde gevallen en indien daarvoor goede redenen zijn, kun je vragen om jouw persoonsgegevens te wissen.

Je hebt ook het recht om tegen de verwerking bezwaar te maken en het recht op gegevensoverdraagbaarheid.

Je kunt deze rechten uitoefenen

  • via mail naar griffie@limburg.be  
  • per brief naar Griffie, provincie Limburg, Universiteitslaan 1, B-3500 Hasselt

We vragen om steeds een kopie van de voorzijde van je identiteitskaart als bijlage mee te sturen.
Je hebt ten slotte het recht om klacht in te dienen tegen of over de verwerking van jouw persoonsgegevens bij de Gegevensbeschermingsautoriteit. Voor meer informatie kun je bij de Vlaamse Toezichtscommissie of de Gegevensbeschermingsautoriteit terecht.

Wijzigingen

De provincie Limburg behoudt zich het recht voor om op ieder ogenblik wijzigingen aan te brengen in haar privacybeleid. Door deze website te gebruiken, aanvaard je alle voorwaarden van het privacybeleid zoals bepaald op het moment van gebruik. Bij elke toegang tot de website van de provincie Limburg, nadat het privacybeleid werd gewijzigd, word je geacht kennis genomen te hebben van de wijzigingen en ze te aanvaarden.

Speciale verwerkingen

Hieronder lichten we enkele specifieke verwerkingen gedetailleerder toe. Vanzelfsprekend kun je je rechten, zoals hierboven beschreven, uitoefenen met betrekking tot deze verwerkingen.

Nieuwsbrieven (indien van toepassing)

Via onze website kun je je inschrijven voor een nieuwsbrief. Wens je een bepaalde soort nieuwsbrief niet meer te ontvangen, dan kun je je uitschrijven door:

  • te klikken op de uitschrijflink onderaan de nieuwsbrief.

Beeldmateriaal (indien van toepassing)

Bij de activiteiten die wij organiseren maken wij vaak foto’s en video’s. Dit beeldmateriaal gebruiken wij om promotie te maken voor het provinciebestuur en zijn activiteiten, onder andere in onze nieuwsbrief, op onze website en op onze sociale mediakanalen. Wij respecteren je recht op afbeelding en engageren ons om je bij elke activiteit duidelijk in te lichten over het beeldmateriaal dat ter plaatse wordt gemaakt.  

Onze fotograaf beperkt zich zoveel mogelijk tot overzichtsfoto’s en sfeerbeelden. Dit soort beeldmateriaal zijn geen persoonsgegevens en wij gaan dan ook uit van je impliciete toestemming, zowel voor het maken als voor de publicatie ervan. 

Soms zal onze fotograaf ook foto’s of video’s maken waarop personen identificeerbaar zijn. Zowel voor het maken als voor het publiceren van dit soort foto of video zullen wij altijd je expliciete toestemming vragen. Dit geldt ook voor kinderen jongeren dan 16 jaar. Waar mogelijk doen wij dit op voorhand en schriftelijk. In de andere gevallen zal onze fotograaf je aanspreken. Je kunt de aparte toestemmingen op elk moment intrekken.

Sociale media

De provincie Limburg maakt gebruik van verschillende communicatiekanalen om in contact te treden met haar inwoners. De provincie Limburg is daarbij ook actief op socialemediaplatformen, namelijk

Indien je via deze kanalen met ons contact opneemt in een privébericht (bv. om een vraag te stellen of een probleem te melden), dan worden jouw persoonsgegevens daarbij verwerkt. Wij gebruiken die gegevens enkel om je verder te helpen of aan je verzoek gevolg te geven. Na afhandeling van je verzoek verwijderen we deze berichten onmiddellijk

Indien je reageert op onze publieke berichten of deze berichten deelt of leuk vindt, dan zijn deze gegevens voor anderen zichtbaar. Deze publieke gegevens worden bewaard en zijn zichtbaar zolang je ze zelf niet verwijdert.

Jouw persoonsgegevens worden als gebruiker van sociale media ook verwerkt door het socialemediaplatform in kwestie. De provincie Limburg heeft zelf geen controle over de verdere verwerking van jouw persoonsgegevens door deze platformen. Op die verwerkingen zijn de privacyverklaringen van de socialemediaplatformen van toepassing.

Cookies en tracking

Wij maken op onze website, in onze onlinediensten en voor onze nieuwsbrief gebruik van cookies en verwante technieken. In ons cookiebeleid vindt je hierover alle informatie. In de cookie-instellingen kan je per type cookie toestemming geven of weigeren.

Cameratoezicht

Als openbare overheid voorzien wij camerabewaking op het openbare domein en in onze gebouwen. Deze bewakingscamera’s hebben als doel om provinciale eigendommen te beschermen, overlast aan te pakken en de openbare orde te handhaven. 

De aanwezigheid van bewakingscamera’s wordt steeds gesignaleerd met pictogrammen. Indien je je begeeft op een locatie waar er bewakingscamera’s aanwezig zijn, bestaat de kans dat je wordt gefilmd. Daarbij verwerken we dan ook je persoonsgegevens.

Enkel geautoriseerde personen krijgen toegang tot de opgenomen beelden. De beelden worden automatisch gewist na één maand indien de beelden geen bijdrage leveren tot het bewijzen van een misdrijf, schade, overlast of een verstoring van de openbare orde. Indien dat wel het geval is kunnen de beelden langer worden bewaard voor verder onderzoek. De beelden kunnen in dat geval ook overgedragen worden aan de politie of de gerechtelijke autoriteiten.

Overzicht machtigingen en protocollen

  • Betreft: mededeling van persoonsgegevens van landbouwers door het Agentschap voor Landbouw en Visserij (ALV) aan de diensten Landbouw en de leden van de deputaties van de Vlaamse provincies in het kader van de opmaak van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP), advisering van het gewestelijk RUP, advisering en goedkeuring van het gemeentelijk RUP, behandeling van bouwberoepen en behandeling van milieuvergunningsaanvragen en beroepen en in het kader van het provinciale landbouwbeleid (VTC49/2014)
  • Betreft: mededeling van persoonsgegevens van landbouwers door het Departement voor Landbouw en Visserij (Departement LV) aan de dienst Water en Domeinen van de provincie Limburg voor de taken van de erosiecoördinator, gewijzigd bij beraadslaging VTC 32/2016 van 14 september 2016. (VTC 17/2014)
  • Betreft: aanvraag tot machtiging voor het meedelen van persoonsgegevens door de entiteiten van de Vlaamse overheid aan het Rekenhof in het kader van zijn auditopdrachten. (VTC36/2014)
  • Betreft: aanvraag tot machtiging voor het meedelen persoonsgegevens van leerlingen uit de databank secundair onderwijs (DISCIMUS) door het Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) aan de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB), Afdeling Basisonderwijs, DKO en CLB- scholen en leerlingen van het Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) in het kader van de uitwisseling van problematische afwezigheden. (VTC5/2016)
  • Betreft: aanvraag tot een tweede verlenging van de machtiging VTC28/2012 voor het meedelen van persoonsgegevens van leerlingen en studenten door het Agentschap Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs en Studietoelagen (AHOVOS) en het Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) aan de provinciale steunpunten Sociale Planning. (VTC34/2015)
  • Betreft: aanvraag tot machtiging voor het meedelen van persoonsgegevens van landbouwers door de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) aan de diensten Landbouw en de leden van de deputaties van de Vlaamse provincies voor de opmaak van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP), advisering van het gewestelijk RUP, schorsing van het gemeentelijk RUP en in het kader het provinciale landbouwbeleid. (VTC38/2014)
  • Machtigingsaanvraag van de Vereniging van Vlaamse Provincies om via elektronische weg de persoonsgegevens te ontvangen van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie (“AAPD”) en dit met het oog op de toepassing door de Vlaamse provincies van diverse bepalingen in de Vlaamse reglementering. (AF-MA-2018-023)